BoomverzorgingDaveri Boomverzorging

daveri boomverzorging kop

Boomverzorging

Wanneer we spreken over boomverzorging in het algemeen, komen er verschillende onderwerpen naar voren. Het kappen/rooien en snoeien van bomen is voor de boomverzorger de hoofdtaak.

Veiligheid van de boom

Daarnaast wordt in de boomverzorging veel aan controles gedaan. Dit voor de veiligheid van de boom in combinatie met de standplaats en het risico dat daar aan vast zit. Mechanische gebreken en ziektes die de boom verzwakken, kunnen zo in een tijdig stadium worden ontdekt.

 

Daveri Boomverzorging, uw boomspecialist

Omdat wij als mensen vaak tussen de bomen willen bewegen en wonen, willen we natuurlijk dat beiden zolang mogelijk en veilig met elkaar kunnen bestaan. Onderhoud aan bomen is, afhankelijk van standplaats en omgevingsfactoren, vaak onmisbaar, soms wenselijk en soms ook vrijwel overbodig. Snoei in de jeugdfase, ook wel begeleidingssnoei genoemd, is van groot belang voor een evenwichtige ontwikkeling van de boom. Door regelmatig met deze snoei de jonge boom te begeleiden naar de volwassen fase, worden veel problemen voorkomen.

Volwassen bomen hebben met regelmaat onderhoud nodig zodat de veiligheid kan worden gewaarborgd. Daarnaast is deze zorg van belang om problemen in ontwikkeling tijdig bij te sturen. Oude, monumentale en bijzondere bomen verdienen vaak extra zorg. Met name daar waar de stabiliteit bij deze bomen achteruit gaat is een zeer regelmatige inspectie en onderhoud aan de orde. Als men oude bomen zo lang mogelijk wil behouden, zijn er afhankelijk van de soort en de omgeving vaak nog mogelijkheden om hierop invloed uit te oefenen. Dit kan door zowel boven- als ondergrondse ingrepen.

Als European Tree Worker (ETW) gecertificeerd bedrijf heb ik mijn opleiding gevolgd op het Helicon college te Eindhoven. Deze tweejarige opleiding is echter maar het begin van je carrière als volwaardig lid in de boom verzorging branche. Na de opleiding heb ik in Schaarsbergen bij de IPC groene ruimte mijn ETW certificaat behaald en heb ik tevens mijn boomveiligheidscontroleur (BVC) diploma behaald. Om vervolgens in de omgeving van Eindhoven/Brabant als ZZP-er te werken.

De meeste ervaring doe je in het veld op. Wanneer je dagelijks geconfronteerd wordt met probleemgevallen, vel en snoeiwerkzaamheden leer je pas echt om te gaan met het totale plaatje. Met bijna 10 jaar ervaring als ZZP-er kunt u bij Daveri Boomverzorging met al uw vragen terecht.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Wij adviseren u graag over onze diensten

Neem contact met ons op per e-mail of per telefoon, uw boom is onze zorg!

Neem contact op